>
Nieuws
Taizé
Agenda
Wat is Taizé?

De broeders van Taizé

Taizé is een klein dorpje in Frankrijk in de Bourgogne. In 1940 werd hier door broeder Roger een communiteit gesticht, een plek waar verzoening en gemeenschap centraal staan. Inmiddels zijn er vele broeders van katholieke en protestante achtergrond in Taizé, afkomstig uit twintig verschillende landen. Binnen de gemeenschap voorzien de broeders in hun eigen levensonderhoud. Zij accepteren geen giften. De enige bron van inkomsten is de verkoop van keramiek. Dit wordt door de broeders zelf gemaakt. Dat wat ze verdienen delen ze met anderen. Enkele broeders wonen in kleine gemeenschappen over de hele wereld. Zij leven zoals de armsten.

Ontmoetingsplek voor jongeren

Inmiddels is Taizé gegroeid tot een ontmoetingsplaats waar jaarlijks vele jongeren van over de hele wereld samenkomen. Samen met de broeders wordt er gesproken over het geloof en de zin van het leven.
Vele jongeren komen voor één week naar Taizé en nemen in die week drie maal daags deel aan de gebeden en de eenvoudige maaltijden. Daarnaast krijgt elke jongere een taak binnen de gemeenschap toegewezen en zijn er dagelijks gespreksgroepen waar jongeren elkaar leren kennen. In deze gesprekken komt het geloof vaak naar voren, maar ook de verschillen tussen mensen en culturen. Een langer verblijf in Taizé is ook mogelijk. Zo zijn er jaarlijks vele jongeren die voor enkele maanden in Taizé verblijven. Zij vervullen dan speciale functies binnen de gemeenschap.

Wil je meer lezen over Taizé? Bekijk dan eens de officiële website: http://www.taize.fr/nl

Contact